luni, 25 august 2014

Evreii din Sălaj, solidari cu cei din Brașov

Vineri, 22 august 2014, Sinagoga din Brașov a fost plină pentru ceea ce s-a dorit a fi o Mare Adunare pentru Pace în Israel și în întreg Orientul Mijlociu. La chemarea președintelui Comunității Evreilor din Brașov, domnul Tiberiu Roth, la acțiune au participat evreii din județul Brașov, reprezentanți ai cultelor religioase creștine din oraș dar și români care susțin statul Israel și doresc ca pacea să revină în regiune. Evreii sălăjeni au fost alături de confrații lor din Brașov, la eveniment aceștia fiind reprezentați de Cristina și Dan Has. 


Everii din Sălaj alături de cei din Brașov la manifestarea de susținere a Statului Israel


Evenimentul intitulat ”Eu susțin statul Istrael” s-a dorit a fi, potrivit organizatorilor o acțiune prin care evreii brașoveni și-au exprimat atașamentul și solidaritatea cu Statul Israel, cu poporul evreu atât de mult încercat, cu locuitorii orașului Rishon Lețion, înfrățit cu orașul Brașov. 



Evenimentul s-a bucurat de prezența doamnei Menu Levi, consul la Ambasada Israelului din București. De asemenea, evenimentul s-a dorit a fi unul ecumenic, multietnic și multireligios, alături de evrei s-au rugat pentru pace și creștini reprezentați de preoți ortodocși ai parohiilor din Brașov. După alocuțiuni și rugăciunea pentru pace rostită de rabinul Zvika Kfir, în Piața Sfatului a avut loc un miting de susținere a Israelului. În ciuda ploii torențiale, au participat aproximativ 300 de persoane care au purtat drapele ale Israelului, ale României și bannere cu inscripția ”Pace, Israel, Shalom”.


Familia Has în Sinagoga din Brașov

Cristina și Dan Has alături de doamna consul Menu Levi
Prezența la eveniment a domnului Dan Has - președintelui Comunităţii Evreilor din Sălaj, s-a dorit a fi un act de solidaritate a evreilor sălăjeni cu cei din Brașov, un sprijin moral acordat conaționalilor lor și un gest de respect față de acțiunile Comunității Evreilor din Brașov.


Afișul evenimentului de la Brașov


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu