vineri, 19 decembrie 2014

Președintele FCER în vizită la Zalău

Astăzi, 19 decembrie 2014, domnul dr. Aurel Vainer, președinte al Federației Comunităților Evreilor din România și deputat în Parlamentul României din partea minorității evreiești, a fost într-o vizită oficială la Zalău. Domnia sa a fost însoțit de domnul Silvian Horn - consilier al președintelui FCER, dar și de o delegație a comunității evreilor din București.
vizita președintelui FCER la Primăria Municipiului Zalău. Sursa foto: www.facebook.com/primaria.zalau

Aflat la Zalău, domnul dr. Aurel Vainer a fost primit de către Primarul municipiului Zalău, domnul Radu S.V. Căpîlnașiu. La întâlnire a fost prezent și Dan Has - președintele Comunității Evreilor Zalău - Sălaj. Potrivit informațiilor primăriei municipiului Zalău, publicate pe pagina oficială de facebook ”Aurel Vainer s-a declarat încântat de renașterea comunității evreiești din Zalău și Sălaj, exprimând, totodată, speranța unei bune colaborări cu autoritățile locale. De cealaltă parte, primarul Radu Căpîlnașiu a salutat înființarea unei filiale locale care să reprezinte interesele comunității evreiești și i-a asigurat pe reprezentanții Federației de întreaga disponibilitate a Primăriei pentru viitoare proiecte comune”.


Delegația evreilor în vizită la Primăria Municipiului Zalău.Sursa foto: www.facebook.com/primaria.zalau 
Vizita domnului președinte dr.Aurel Vainer în Sălaj, a fost prilejuită de Sărbătoare Luminilor - Hanuka. În data de 18 decembrie 2014, în Sinagoga din Șimleu Silvaniei, au fost prezenți peste 100 de persoane, evrei din Sălaj, Satu Mare, Oradea și București dar și reprezentanți ai comunităților locale din Șimleu Silvaniei și Zalău sau simpatizanți ne-evrei ai comunității din Sălaj. Cu această ocazie, președintele FCER a anunțat oficial înființarea comunității evreilor din Zalău - Sălaj. 

președintele FCER - dr.Aurel Vainer vorbind  celor prezenți la Sărbătoarea Hanuka
Cadoul FCER pentru Comunitatea Evreilor Zalău - Sălaj
Primarul Municipiului Zalău, domnul Radu Căpîlnașiu adresându-se celor prezenți la Sinagoga din Șimleu Silvaniei





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu