marți, 14 iulie 2015

Documentar despre vizita Evei Mozes Kor în România, pe canalul american WTWO 2

Așa cum am scris și în articolele anterioare, la începutul lunii iulie 2014, Eva Mozes Kor supraviețuitoare a Holocaustului a revenit în localitatea natală Porț din județul Sălaj cu un grup de 50 de americani. Aceștia sunt susținători ai Muzeului Holocaustului și Centrului Educațional CANDLES. Cu ocazia vizitei în Porț, s-au instalat în fața caselor ridicate pe terenul ce a aparținut familie Mozes, 6 plăcuțe comemorative stolpersteine în memoria membrilor familiei.
Evenimentul, în premieră pentru județul Sălaj, nu a rămas fără ecou în rândul mass-mediei din România.


Știrea despre documentarul Path to Pilgrimaje pe pagina WTWO2.
Sursa foto: http://www.mywabashvalley.com/


Iată că recent, canalul american de televiziune WTWO 2 a difuzat un material despre vizita Evei Mozes Kor în România și în Sălaj. Intitulat sugestiv ”Pilgrimaje to the Past” (Pelerinaj în trecut) materialul prezintă vizita Evei Mozes Kor la Auschwitz și în Porț (Sălaj). Sunt surprinse momentele emoționante ale sosirii la Porț, primirea călduroasă de care s-a bucurat din partea oficialităților locale și a reprezentantului Comunității Evreilor din România, dar și momentul în care Eva primește simbolic, titlul de proprietate asupra suprafețelor de pădure pe care familia sa le avea în comuna Marca. 


Imagini din documentar - scena în care Eva primește titlul de proprietate
Sursa foto: http://www.mywabashvalley.com/

Localitatea Porț văzută din cimitirul evreiesc
Sursa foto: http://www.mywabashvalley.com/
Documentarul poate fi vizionat direct pe acest blog, în partea de jos a paginii principale apare fereastra în care poate fi rulată înregistrarea.

Canalul WTWO 2, votat cel mai bun canal de știri din Indiana, deservește populația din Terre Haute și Wabash Valley. Este deținut și operat din 1997 de Nextar Broadcasting Inc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu